Merentas Desa 2021 Norma baharu

April 05, 2021

 

Hai korang,

Hari ini aku nak share aktiviti last weekend  yang lalu (actually last month) hehe Baru sempat nak publish.... Aktiviti Merentas Desa sekolah anak aku dengan Norma yang baharu. Just nak share dengan korang je... alhamdulillah sekolah anak aku dah pun settle bab merentas desa ini. Kalau sebelum covid-19 Kita semua pun sedia makluma kan aktiviti merentas desa adalah acara wajib sebelum berlangsungnya acara sukan tahunan sekolah. 

Tahun ini Tak terkecuali juga...sekolah anak aku dah pun selesai merentas desa cara Baru iaitu #tokwanvirtualrun. Di mana para pelajar perlu mengambil bahagian dalam larian 4km di mana2 kawasan dengan pemantauan ahli keluarga dan perlu merekod larian tersebut. Selepas selesai merekod larian tersebut perlu di hantar menggunakan google foam yang sekolah sediakan. 100 Buah medal disediakan untuk setiap pelajar yang berjaya menamatkan larian 4km dalam waktu terpantas. Kami rekod menggunakan apps STARVA

     


Jadi aku Sebagai Mak memang support aktiviti seperti ini. Jadi kami ambik bahagian dengan cuba selesaikan 4km tersebut pada 17hb yang lalu. Cikgu sekolah diaorang bagi Masa seminggu untuk selesaikan #virtualrun tersebut. Untuk pastikan anak aku bersemangat selesaikan run tersebut terpaksalah aku dgn en.suami join sekali. Walaupun penat sampai sakit kaki hahaha Kira berbaloilah task #tokwanvirtualrun selesai juga...kebetulan pula anak aku kaisara dan kaliff kedua-duanya mewakili rumah merah. Dapatkan menyumbang mata DEKAt rumah sukan diaorang.

Bagi aku inilah salah satu aktiviti yang parents perlu ambik bahagian Sebagai support kepada aktiviti sekolah anak-anak Kita. Once anak-anak dah besar dah Tak ada lagi aktiviti seperti ini yang Kita nak lalui. Just fun with kids ✌️🤗







You Might Also Like

0 pesanan ditinggalkan

tinggalkan komen anda di sini ^O^