//]]>

BB BEAUTY ART DECO AND HI-TEA AT DOUBLETREE BY HILTON,PENANG

August 27, 2018

Hai...
Nak share dengan korang tentang event yang farah attend last week dekat Penang. First sekali nak say thank you to team The butterflyproject.my  sebab invite Farah untuk join sekali  Yeahhhh i'm really happy ^_^. .. untuk event "BB BEAUTY ART DECO AND HI-TEA AT DOUBLETREE BY HILTON" . Ini merupakan event pertama farah dengan the butterflyproject.my  X Althea X Doubletreepg. Meriah dan best weh!

Foto Farah Wahida.
welcome to Double Tree By Hilton 

BB BEAUTY ART DECO
Nak kena buat apa tu? Memula aku pun macam blurr..blurrr kejap..tapi sebelum join aku memang ah buat sedikit research apa yang aku akan buat masa dekat event tu nanti. Cantik dan Comel-comel wehh..aku akan tunjuk kat korang cara untuk Deco BB Cusion dengan something yang cute. So, farah excited sangat nak share hasil dari event itu. Korang bagi lah 10 markah FULL untuk hasil kerja aku nie ehhh hahaha

Foto Farah Wahida.
BB Beauty Art Deco By Althea

DIY : CARA DECO BB BEAUTY
Memula sekali haruslah ada bahan-bahan untuk men"deco". Kalau korang seorang yang kreatif hasilnya pastilah kebabommm hihi. Masa dekat sana bahan-bahan kami semuanya di bekalkan oleh ALTHEA..thanks althea.kr ^_^ 

Antara bahan yang perlu ada 
1. BB Cusion  
2. Gam
3. Deco kit
Foto Farah Wahida.
Bahan-bahan Untuk Buat Deco pada BB Cusion

nak tengok video nanti aku akan share dalam instagram
 cara deco my bb cusion.
dan hasilnyaaaa?
macam dekat bawah nie Taraaaaa

Foto Farah Wahida.
 ini lah hasil dari kreativiti aku "simple" guna konsep Minimalize hihi

ohh yaa sepanjang event itu berlangsung kami di hidangkan dengan set Hi-tea dari Axis Lounge, double tree by Hilton, Penang. Sedap & menyelerakan :). 

HI-TEA AT DOUBLE TREE BY HILTON
Sambil "mendeko" kami menikmati Hi-tea yang di sediakan oleh pihak Double Tree By Hilton sepanjang event ini berlangsung. Makanan yang manis untuk petang yang indah. Highly Recommended for afternoon Hi-Tea to all of you!
Enjoy that moment ^_^.

 Kalau korang nak tahu Antara hidangan Hi-tea yang di sediakan seperti di bawah:
  • Earl grey and whie Chocolate Mousse
  • Royal Milik tea espuma in shooter glass
  • ginger lemon grass tea infusion cream brule
  • Jamine scone
  • Green tea macaroon
  • Grilled smoked tea chicken breast in green tea sandwich
  • Seared fried shrimp on green tea bread
  • Tea Flavored chiken Quiche
Foto Farah Wahida.
Meals for 2 pax

Foto Farah Wahida.
That's mine ...so delicious 
Fuhh.sedap dan menyelerakan dengan hidangan "exquisite hi-tea with various pastries, signature loose tea". Dengan pelbagai pilihan haruman Tea from "DILMAH". Untuk teh pula, ada pelbagai jenis teh premium yang disediakan. Antaranya Ceylon Green Tea, Rose with French Vanila, Acai Berry Pomegranate and Vanila, Arabian Mint Tea with Honey, Elegant Earl Grey, Berry Sensation dan macam-macam lagi. Korang  boleh pilih mana-mana yang ada berkenan, 

Foto Farah Wahida.
aku pilih "ROSE WITH FRENCH VANILLA"

                 

Kalau korang berminat nak menikmati Hi-tea di Double Tree By Hilton Penang boleh terus ke sana tau. Hi-Tea Set for 2 ni boleh didapati setiap hari dari 3.00pm hingga 6.00pm dengan harga RM68 nett. Set Chocolate ni available sampai Ogos saja tau. Lepas ni dah tukar lain dah. Kalau nak cuba kena cepat-cepat datang ok!

Untuk maklumat lanjut tentang DoubleTree by Hilton, Penang boleh layari :

WEBSITE : Double Tree By Hilton, Penang
FACEBOOK : @doubletreepg

ok.bye! see u againt ^_^

You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

tinggalkan komen anda di sini ^O^