//]]>

BERCUTI DI KELANTAN- PART 1

April 23, 2019


Lamanya tak update blog kan. Mood ke laut lama wehh..alhamdulillah minggu lepas baru jer renew domain heeee..so, nak sambung menulis balik kikiki

Aku nak share story percutian aku kelantan bulan Dua hari itu ( sempena Chinese New Year). Fuhhh lama tu..aku pun macam ingat-ingat lupa jer kahkahkah..tapi nak juga tulis dan kongsi di sini supa memori itu ada dan boleh di baca berulang kali gitew...

Sebenarnya itulah kali pertama kaki aku melangkah ke bumi Kelantan. Seriously aku pun tak pasti kenapa sebelum-sebelum nie niat nak pergi tu selalu aje tak kesampaian. Bertahun juga planning dengan Husband nak pergi last-last cancle plan. so kali ini memang tekad nak p..dan sampai dan balik dengan selamatnya.

kitaorang pergi 3 hari 2 malam. check in dekat 2 hotel berbeza. kata nak ambik angin kan kan hehehe. Memang ke sana untu jalan-jalan je. 

Kami bertolak awal dari perlis seawal Jam 5.30 pagi. Husband target nak sampai sebelum kul 8 dekat grik sebelum kami memanjat banjaran titiwangsa. Jakun kejap aku owhhh macam itu rupanya jalan nak ke kelantan.. . sambil dalam hati berdoa tak de lah terjumpa gajah di tepi jalan hehehe

lebih kurang 3 jam melalui banjaran titiwangsa.. dalam pukul 12 kami dah sampai kelantan yeahhh!! anak aku asyik tanya jer mama bila nak sampai..bila nak sampai? Pagi tu di sebabkan gerak awal anak2 aku semua mandi dekat kelantan jer hahaha...alhamdulillah perjalanan ke sana di permudahkan pakai waze jer...destinasi pertama waze bawa ke Rantau Panjang hahaha .....sabar je lah! sampai-sampai terus shopping baju .







Lepas tu cari kedai makan Nasi Ulam Cikgu dan terus bergerak ke hotel Check in dekat tengah bandar...masa booking tu main pilih jer rupanya memang betul2 dekat Dataran Rehal Kelantan . Kami check in Royal Guest House
Harga bilik tak sampai RM150 termasuk Breakfast untuk 2 orang.
 Murah dan mudah! ada rezeki nanti repeat lagi ke kelantan.













okay!  simpan gambar di sini..nak cerita banyak pun tak ingat dah hahaha....percutian bajet seminima yang boleh hehe...#pbjalanjalan

nanti sambung Cuti kelantan Part 2 pula 



You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. wow,murah dah tu bilik hotel. Comel qaisara posing yea

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^