Cara Install Apps MySejahtera dan Boleh Claim RM50 E-Dompet

June 09, 2020




Step 1 : Ada dua (2) kaedah yang boleh anda “Daftar” apps MySejahtera ini, pertama boleh melalui laman sesawang mysejahtera.malaysia.gov.my. Kedua boleh muat turun di smarphone anda, cari je “MySejahtera”.

Step 2 : Dah Install Klik “Daftar” dahulu jangan terus login kalau pengguna baru.

Step 3 : Pendaftaran boleh dibuat dengan no.telefon atau email sahaja.

Step 4 : Sekiranya mendaftar melalui no.telefon anda akan dapat kiriman SMS kod OTP. Kod tu nanti korang masukan dalam apps MySejahtera semasa baut pendaftaran, kalau tunggu SMS tak sampai2 try guna email pulak

Step 5 : Sekiranya guna email, anda masuk ke inbox email anda dan buat verifikasi pautan untuk pengesahan.

Step 6 : Masukkan butiran pendaftaran, dan tetapkan kata laluan dan klik Sahkan. sattle

Step 7 : Dah berjaya daftar. Tekan tutup untuk kembali kepada paparan Login.

Senangkan, install siap-siap apps ni, nanti senang nak claim e-dompet korang. 

Rm50 tu akan masuk pada bulan julai nanti. 

Boleh share ✌🏻

You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. Yeay! Alhamdulillah nanti dapat e-wallet rm50

    ReplyDelete
  2. Saya telah download tapi tak dapat register pulak... sedah cuba beberapa kali dah.. sedih betul

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^