//]]>

CERMIN KERETA PECAH AKIBAT RIBUT

January 21, 2019

Selamat Tengah hari

Hai Korang...


Foto Farah Wahida.


Minggu lepas ada berita yang agak menduka-citakan aku
sedih lah juga wehh
Cermin belakang kereta aku retak seribu akibat Ribut
yang melanda perlis baru-baru ini

Masa kejadian itu aku dekat Pejabat jer..
dengar bunyi angin yang agak kuat 
tapi time tu langsung tak ingat pasal kenderaan pun
sebenarnya Office aku baru sahaja habis program pada pagi itu..
kira-kira lebih 60 biji khemah habis terbang dan rosak akibat ribut yang melanda itu...
Angin kencang yang luar biasa

Masa nak jadi kan..time tu kereta aku antara
kenderaan yang paling hampir
Masa aku keluar nak tengok pun Khemah tu memang 
dah terbang naik atas kereta aku sobsobsob....
sempat juga aku cuba menahan khemah itu.. 
Time angin kuat...tu (aku kan cuakk)

Punya nerbous tak tahu nak buat apa..
terus Calling Mr.Husband suruh balik perlis segera
Giler terguris juga hati ini bila tengok kereta 

ada 3 juga tempat yang kemek dan calar
dan kena touch up balik huargghhh...
aku murung semalaman tau!

Foto Farah Wahida.


Foto Farah Wahida.

Foto Farah Wahida.

Foto Farah Wahida.

Alhamdulillah keesokkannya
cermi dah berganti cuma part ketuk dan cat jer aku tangguhkan dahulu
sebab keperluan nak guna kenderaan aku agak keberatan la sikit
nak tinggal dekat kedai..
nanti susah aku nak bergerak huhuhu
Total keseluruhan aku ganti cermin dan upah pasang habis hampir RM3++ juga
ohh dugaan..dah la lagi seminggu nak gaji -_-


Nota: Terima Kasih kawan-kawan yang ambil berat dan keep asking me to be strong...aku dah #moveon..semua dah tertulis...




You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. sabar ye farah..mungkin ada hikmah disebalik kejadian ni..

    ReplyDelete
  2. Allah.. Banyak-banyak bersabar ye. Allah nak ganti dengan rezeki lain tu.

    ReplyDelete
  3. Lepas ni bolehlah ambil insurans cermin kereta pulak.

    ReplyDelete
  4. insyaAllah nanti datang rezeki lain tu 😌

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^