//]]>

REVIEW: CHERRYLICIOUS BREASTMILK SOAP

August 21, 2017



selamat petang semua...

ada NEW produk yang kita nak kongsi dengan korang
Actually nie first time dengar & tahu 
kewujudan 'breastmilk soap" homemade by cherrylicious
bauan yang sangat wangi 

aku nak review sedikat pasal Breastmilk soap nie
sebab dah ada dekat tangan dan dah pun menggunakannya 
memang best & wangi untuk anak-anak aku
aku suka bau dia wehh!



Antara kandungan bahan-bahan yang digunakan 
dalam membuat "breastmilk soap" nie adalah


  • Minyak zaitun
  • Minyak caster
  • Minyak sawit
  • Minyak kelapa
  • Mentega shea
  • Minyak pati
  • Susu ibu


  • "Our Breastmilk soap are no Parabens!
    Parabens known as chemical preservatives, is a harmful ingredients that can found in majority of commercial soap."

    Cherrylicious are ready to Customade breastmilk soap for you and your love one ❤️


    kat sini aku kongsikan sedikit maklumat
    berkaitan Khasiat Susu Ibu.

    Mengapa susu ibu mampu merawat ekzema?

    Susu ibu manusia diketahui memberi nutrisi untuk bayi dan menawarkan perlindungan terhadap jangkitan. Ia mempunyai sejumlah besar komponen pelengkap yang mengandungi agen antimikrob semulajadi. Sebahagian daripada agen antimikroba dalam susu ibu termasuk antibodi, lysozymes, leukosit polimorfonuklear. IA adalah imunoglobulin yang terutamanya melindungi bayi daripada pelbagai jangkitan kulit. Lysozymes membunuh bakteria seperti Enterobacteriaceae dan bakteria gram-negatif, sementara leukosit mempunyai kesan anti-radang. Kajian-kajian lain juga menunjukkan bahawa susu ibu manusia mempunyai sifat penyembuhan luka. sumber - sini

    Antara bentuk-bentuk  breastmilk soap by cherrylicious

    Foto Cherrylicious.
    hello kitty


    Foto Cherrylicious.
    car
    Foto Cherrylicious.
    Angel
    cantik dan comel kan?
    kalau anda berminat untuk Customize Breastmilk Soap nie
    boleh hubungi maklumat seperti di bawah nie..

    Untuk Maklumat lanjut boleh hubungi seperti berikut :

    ALAMAT :
    Cherrylicious
    Bukit Rahman Putra,Selangor
    47000 Kuala Lumpur, Malaysia

    NO.TEL :
     016-665 7080

    FB : 

    IG : 
    cherrylicious_pasterie

    psstt..nak bagi hadian untuk kawan-kawan pun bole...^_^



    You Might Also Like

    19 pesanan ditinggalkan

    1. Comelnya bentuk-bentuk dia, memang sesuai sangat jadikan hadiah ni.

      ReplyDelete
    2. Heee....comelnya sabun2 tu...
      Memang susu ibu ni banyak la kebaikkannya kan...
      Akak pun kadang2 kalau susu2 akak dalam peti ice nak kena discard..memang akk cairkan and campir dengan air..bagi ank berendam dalam tu

      ReplyDelete
    3. Comel la.. Sis rasa nak makan je sabun tu. Hihi

      ReplyDelete
    4. Wah... breast milk soap interesting. Will get 1 to try it out

      ReplyDelete
    5. ala comelnya bentuk sabun dia... rasa macam sayang pula nak pakai... macam mana nie?

      ReplyDelete
    6. sabun tu dari susu ibu?? ni mesti kes susu ibu yang dah nak expired.. bagus enhancekan jadi sabun dari berlaku pembaziran.akak dulu susu ibu yang expired tu buat mandi susu..kekekekee..

      thanks for the info!

      ReplyDelete
    7. Boleh custom-made? Menarik nie. Boleh buat untuk hadiah kepada rakan-rakan.

      ReplyDelete
    8. Cute nya sabun tu. Tapi susu ibu memant terbaik dan banyak khasiat.

      ReplyDelete
    9. wahh sabun dari susu ibu? rare ni! haha. Apapun cantik2 coraknya. Menarik!

      ReplyDelete
    10. Comei2 pulak bentuk soap ni. Bolehlah nanti jadikan hadiah

      ReplyDelete
    11. kalau onie ni sayang nak guna ni,hihi...comel yang amat sabun tu,hihi

      ReplyDelete
    12. comelnya bentuk sabun ni😂 kalau beli ni mesti ada rasa sayang nak guna hahaha tapi sabun ni guna susu ibu? 😱

      ReplyDelete
    13. Breastmilk soap? Susu siapa mereka guna ni. Hahaha. Atau adakah ia sabun untuk lancarkan pengeluaran breastmilk? Hehehe.

      ReplyDelete

    tinggalkan komen anda di sini ^O^