i-LESTARI ONLINE : CARA MEMOHON PENGELUARAN WANG KWSP AKAUN KE 2 DAN SEMAK STATUS PERMOHONAN

April 14, 2020

Baru-baru baru ini KWSP telah mengumumkan akan membuat penambahbaikan cara untuk permohonan pengeluaran wang KWSP akaun ke-2 melalui i-lestari. 

Memandangkan tempoh PKP masih dilanjutkan ke Fasa ke-3 makanya ini adalah inisiatif pihak KWSP untuk memudahkan orang ramai membuat permohonan tanpa perlu menggunakan melalui i-akaun. Tak perlu cetak borang dan tak perlu berpusu-pusu ke pejabat KWSP.

Alhamdulillah kwsp dah mudahkan urusan kita tak perlu nak ke kiosk kwsp. Tak perlu daftar nombor telefon untuk TAC dan tak perlu beratur panjang lagi.

Bagi yang belum memohon lagi boleh klik link ni untuk permohonan. Kejap je isi tak sampai 5 minit selesai...




Untuk yang dah membuat permohonan melalui i-akaun, semakan status permohonan juga boleh di buat di Link ini. 

Cepat dan mudah!


Tq KWSP..

Aku tolong share info je. Akaun KWSP aku dah lama kosong🤣. I'm goverment servent🤭

Berbelanjalah dengan berhemah tau😚
Salam PKP 😂

You Might Also Like

1 pesanan ditinggalkan

  1. Hari tu dh bawak keluar utk bayar ptptn. Kurang dah dlm tu

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^