//]]>

NASI KANDAR VANGGEY GREENTOWN IPOH

July 30, 2019

Hai korang


Last week aku dgn family p IPOH
Melawat anak saudara aku warded Dekat
Hospital IPOH. Pergi sekejap sahaja balik hari. Sebab Mr.husband aku kerja hari Ahad. So, kami bertolak jam 8.30 pagi. Lebih kurang 8.30 malam dah sampai rumah. Rushing juga sebab nak tonton perlawanan BOLA SEPAK akhir lagi hehehe. (Alhamdulillah sampai dgn selamatnya)

DAH Kebetulan di sana lepas je waktu melawat terus ajak ayah aku singgah
Makan tengahari dengan Nasi Kandar Vangey, Greentown ipoh. 

Dlu masa 3 tahun duduk dekat IPOH
Aku memang selalu juga makan nasi Vangey ni...tapi dengan kawan-kawan sekerja lah sebab mr.husband aku NIE bukan peminat NASI KANDAR huhuhu
Tapi dia selalu REDHA Je dengan anak tekak aku ini hehe. Tq papa hihihi
KALau p PENANG Pun cari Nasi Kandar juga hahahaha

Aku dengan nasi kandar memang berpisah tiada kikiki. So kali ini ada geng. Tu yang sampai juga kami Sabtu ari tu ke sini..

Kalau tanya aku sedap tak?
Aku bagi 4 bintang lah. Memang sedap kena dengan tekak aku. Part ayam goreng garing2 tu yg best. KALau korang tak tahan pedas kena minta dia letak kuah sikit2 atau letak kuah asing jer...senang! Nanti time Nak makan korang letak je sendiri. Sebab kalau mamak ni biasanya kuah depa memang banjir lah...tak tahan pedas alamatnya tak makan lah hihihi. 

Aku pun tak makan pedas sangat lebih suka pilih kuah ayam MADU. Perghhh sedap weh. (Sampai lupa nak ambik gambar nasi) hihihi

Semoga dapat singgah lagi ke sini nanti hehe




LOKASI/ALAMAT : NO 1, PERSIARAN GREEN TOWN 5,GREENTOWN BUSINESS CENTER,30450 IPOH PERAK.

You Might Also Like

4 pesanan ditinggalkan

  1. suka gak datang vanggey ni. kalau dia letak yang sambal vanggey tu baru pedas. kalau makan banyak boleh cirit.

    ReplyDelete
  2. Lama dah tak makan sini.. dulu if bakik rmh kakak n abah cfirm depa bawak mai mkn

    ReplyDelete
  3. Sedapnya nasi vanggey, kalau nak lagi terliur nanti pi blog juju di sisi blog ada juju wawancara segmen bersama blogger dengan master chef ttg nasi vanggey. Juju pun suka nasi kandar, kalau dapat kambing gulai tu fuhh padu uiii hehehe.

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^