Logo KBBA

ujian di bulan Ramadan 1433H

August 14, 2012

salam..

dear blog, blogger & readers....

hari ini dah 25 ramadan 1433H. tinggal lagi 5 hari lagi untuk kita menyAMbut hari raya aidilfitri..insyallah kalau dipanjangkan usia.. mudah-mudahan kita dapat meraikannya dengan suasana yang meriah...tidak lupa juga pada yang kurang bernasib baik..semoga kalian tabah dalam perjuangan kehidupan...semalam sempat mengunjung arwah toksu Pah..saudara sebelah  mentua saya.meninggal dunia sebab sakit tua. jenazahnya akan dikebumikan pagi nie..semoga rohnya di cucuri rahmat.


berita sedih juga..minggu lepas PakNgah sebelah suami juga meninggal Dunia kerana sakit. sedih dan terkejut juga..baru sehari malam masuk kecemasan..keesokkannya En.hubby call pakngahNya sudah meninggal Dunia. agak sedihh juga sebab xdapat nak mengunjung jenazah kerana saya sedang bekerja.urusan pengebumian disegerakan kerana hampir dengan waktu berbuka.Arwah meninggal jam 1.40 tgh hari di wad kecemasan hospital sultanah bahiyah.jenazah dikebumikan jam 5 ptg.mmg saya xsempat nak balik.sebab saya diperlis.kebetulan pula saya tidak drive.nak tunggu en.hubby datang ambik..then patah balik..mmg xsempat la..nasib baik malam sebelum itu, saya dan suami sudah menziarahinya di wad kecemasan. semoga rohnya dicucuri rahmat.

macam-macam yang berlaku dalam bulan yang mulia ini...mungkin ini ujian untuk hambuMu yang lemah ini..semoga kita sama2 tabah menjalani kehidupan di muka bumi Allah swt ini.

nota: sesungguhnya kematian itu sesuatu yang pasti...Jadikan hari ini lebih baik dari hari semalam..^___^.

You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

tinggalkan komen anda di sini ^O^