//]]>

CARA SEMAK TEMPAT MENGUNDI PRU 14

May 02, 2018



hai korang! memandangkan Negara kita Malaysia bakal mengadakan Pilihan Raya Umum dalam masa tak sampai seminggu sahaja lagi, makanya kat sini aku nak share dengan korang cara untuk menyemak tempat untuk  korang mengundi nanti. Umumnya pasti sudah tahu kan, Malaysia bakal mengadakan Pilihanraya Umum ke-14 pada 9 mei 2018. Jadi, inilah masa untuk anda memilih siapa yang bakal mentadbir negara kita dalam tempoh 5 tahun akan datang.

So, Dah bersediakah korang untuk menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi pada pilihanraya umum ke 14 nanti? fuhh tak sabar pula aku rasa hehehe. aku bukan nak berkempen tau! saja je nak share kot korang masih tak tahu macam mana cara nak semak lokasi untuk korang mengundi nanti. baik korang semak awal-awal supaya memudahkan proses mengundi nanti agar korang tak tersalah tempat heeee....ok jom baca cara untuk semak tempat mengundi nanti.

Semakan Lokasi Mengundi Pilihanraya Umum 2018

Anda boleh menyemak lokasi undian anda melalui 2 cara iaitu;

  1. Sistem pesanan ringkas. (SMS)
  2. Atas talian (online)

 Semakan PRU Melalui SMS
Cara membuat semakan adalah dengan;

Taip SPR < jarak > SEMAK < Jarak> NO IC hantar ke 15888

Image result for semak lokasi mengundi


Semakan PRU Daftar Pemilih Online

Cara membuat semakan adalah dengan cara berikut:
  • Layari laman web SEMAK PRU
  • Masukkan no IC dan kod verifikasi
  • Klik Semak
  • maklumat anda akan dikeluarkan di mana tempat menngundi anda.

**Jika anda mempunyai isi rumah keluarga, dan ingin membuat semakan lebih dari 1 IC, boleh layari, SEMAK ISI RUMAH.



SELAMAT MENGUNDI NANTI, TUNAIKAN TANGGUNGJAWAB ANDA ^_^

You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. Salam kenal Farah, saya just nak jawab soalan awak kat blog saya. Nanti adsense akan hantar email yang menyatakan permohonan awak diterima dan iklan akan keluar di blog lepas tu.

    ReplyDelete
  2. selamat mengundi juga. kita dah polow sini. link kan ke blog kita juga. senang nak datang lagi nanti

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^