//]]>

CARA MOHON SEMULA ADSENSE SELEPAS TUKAR DOMAIN

May 30, 2018

Hai korang, saja aku nak share aku dah Officially tukar pakai Domain dot.com dah hampir sebulan...yeahhh lama juga aku decide nak tukar nie. sayang dengan blogspot yang lama itu...tapi apa kan daya akhirnya aku tukar juga hahaha.

Memula aku ingat nak tukar sebab nak improve kan aku punya blog dari segi seo je agar mudah di jumpai gitu. Tak pula aku fikirkan effect dengan akaun Adsense aku yang dah setahun aku guna tapi tak berapa membuahkan hasilnya hahaha

aku apply Domain dari Syokhost. Semua proses penukaran dioarang yang buatkan. Thanks Syokhost. ( aku nak cerita pun tak berapa pandai haha ) bab domain nie. Masa aku nak tukar Domain tu aku memang ada juga tanya part setting adsense diaorang boleh bantu ke? katanya kena buat sendiri. Memula aku fikir okay la buat sendiri mudah kot. Sekali 3x juga aku try & error sebab kena reject dengan Adsense.Masa second round tu dah kecewa malas dah nak study lagi. ambik masa seminggu juga baru aku re-apply lagi dan akhirnya minggu lepas adsense ak dah muncul kembali yeahhhh!


Okay, Kalau adsense korang hilang macam kes aku nie lepas tukar domain. korang follow je
cara dekat bawah nie. Insyallah berjaya. Go Go Chaiyokkk!


Untuk menukarkan akaun Adsense kepada domain atau hosting baru, 

  1. Log in ke akaun Adsense 
  2. Pilih My Ads 
  3. Other Products 
  4. Upgrade Now 
  5. Isikan form dengan alamat url baharu korang. 
  6. Macam Farah hari tu masukkan www.blogpermatabiru.com dan apply.
  7. Lepas apply, kena tunggu at least 3 hari untuk Adsense proses. Ada rezeki adalah kan.
**Tips Tambahan masa aku nak copy new code untuk pihak adsense review semula blog aku ini... aku delete semua code-code adsense yang sebelum-sebelum nie termasuk iklan-iklan advertoriol dr pihak lain-lain. 

ok. sekian

Selamat mencuba :)

Jangan Lupa Klik Iklan saya hehe




You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. nice tips...

    ----------
    Korang ada akaun Instagram dan nak menang hadiah perfume?
    Jom join giveaway kami di Instagram.
    Syarat simple je. Follow kam, like gambar giveaway & tag 3 orang rakan.

    ReplyDelete
  2. tahniah kerana sudah bertukar domain..

    best juga tu..

    aa nilai komersial sedikit

    ReplyDelete
  3. Adsense xaporove malas nak apply dah.. Hahaha

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^