//]]>

10 MENU PILIHAN KETIKA BERSAHUR

May 18, 2018

NASI adalah menu pilihan biasa yang akan di makan ketika bersahur. Ada jer orang yang tak makan nasi time bersahur kan? Macam aku WAJIB Makan Nasi nak bagi tahan perut sampai ke petang hehe. Mungkin ada yang memandang ringan kepentingan sahur, tetapi tentu ramai juga yang mengetahui sahur merupakan sajian yang sangat diperlukan untuk mengharungi lebih 12 jam tanpa makan dan minum di siang hari .

Jadi kat sini aku nak share pilihan makanan yang menjadi kegemaran aku dan keluarga ketika bersahur.... dan aku pasti ramai juga yang memilih menu seperti ini ketika bersahur. Pembuka selera ketika bersahur tau! Korang masak apa sahur nanti ? Jom aku senaraikan antara menu yang aku selalu masak dan sedap di makan ketika bersahur.

1. TELUR MASIN

Hasil carian imej untuk telur masin


2. TELUR GORENG KICAP

Hasil carian imej untuk telur KICAP

3. IKAN PEKASAM

Hasil carian imej untuk ikan pekasam


4. IKAN KERING
Hasil carian imej untuk ikan kering goreng



5. AYAM MASAK KICAP

Hasil carian imej untuk ayam masak kicap


6. ACAR BUAH


Hasil carian imej untuk acar buah

7. SAMBAL BILIS KERING

Hasil carian imej untuk sambal bilis kering


8. SAMBAL HITAM

Hasil carian imej untuk sambal hitam

9. SAMBAL SARDINE

Hasil carian imej untuk sambal sardine

10. DAGING MASAK KICAP

Hasil carian imej untuk daging masak kicap


sumber gambar : Google 

Okay sekian sahaja 10 Menu Pilihan ketika bersahur. kalau tak ada idea boleh la pilih 10 menu ini untuk bersahur . selamat berpuasa korang :)
Ramadan ke-2 ( 2018 ). Jangan Lupa untuk bersahur

You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. Selamat berpuasa ,, payah jugak nak lalu makan time sahur ni huu.. kekadang x lalu makan

    ReplyDelete
  2. Terliur tengok menu-menu tu, zumal sahur pertama minum air, sahur kedua makan maggi. Hahaha...

    ReplyDelete
  3. Menu ni memang ringkas tapi mengenyangkan.kalau makan time sahur,memang sesuai sangat sambil layan mata yang masih ngantuk.hehe.

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^