//]]>

REVIEW SUZYHONEY HERBS SET SYAMPU BUNGA ROSE, SABUN GELENGGANG DAN SABUN KOPI SCRUB

February 05, 2018



REVIEW SUZYHONEYHERBS SET SYAMPU BUNGA ROSE ( SYAMPU DAN PERAPI ) 

RAMBUT ADALAH MAHKOTA BAGI SETIAP WANITA, aku rasa ramai yang idam-idamkan rambut cantik, hitam dan menawan kan. Macam itu juga aku tapi sebagai wanita normal lepas jer bersalin aku memang tak dapat lari dari masalah rambut yang gugur dengan banyaknya, rambut makin menipis di tambah pula kelemumur dan kegatalan pada kulit kepala. Kalau tanya aku lah dah macam-macam produk yang aku dah cuba untuk atasi masalah rambut aku ini. Sehinggalah baru-baru ini ada kawan yang Suggestkan aku menggunakan Produk Dari SUZYHONEYHERBS.

Kebiasaannya sebelum guna aku memang akan search dulu cari info yang berkaitan. Bila aku baca Kandungan bahan-bahannya dari bahan  semulajadi memang laju-laju la aku nak mencubanya. 

OKAY, jom aku ceritakan serba sedikit tentang Syampu dan Perapi Bunga Rose dari Suzyhoneyherbs ini. kalau korang ada alami masalah macam yang aku nyatakan dekat atas tadi..haaa..korang WAJIB cuba tau hehe... HARGA pun tak mahal 1 SET syampu dan perapi bunga rose hanya beharga RM55 dengan 100 ml setiap botol 100 % Natural


Rangkaian shampoo dan perapi rambut di rumuskan dari bahan semulajadi herba Daun Moringa ,Oleifera Joy, Daun Kelor. Ianya sangat bagus merawat kulit kepala ,scalp , rambut kerana kandungan vitamin A, C ,D, E dan pelbagai mineral. Sesuai di gunakan untuk pelbagai jenis rambut tanpa bahan kimia di jamin halal dan selamat di gunakan.Tanpa Chemical , SLS /,Parabens

Khasiat :
✔ Melancarkan perjalanan darah kulit kepala
✔ Menggalakkan pertumbuhan rambut baru
✔ Merawat masalah keguguran rambut
✔ Memberi sinar / glowing tekstur rambut
✔ Menguatkan akar rambut

Cara penggunaan :
Tuangkan sedikit shampoo moringa di campurkan dengan sedikit air dan basuhkan kulit kepala / rambut. 
Urut kulit kepala sehingga rata dan kemudian bilas sehingga bersih.
Kemudian tuangkan sedikit perapi / conditionerSapukan ke rambut biarkan seketika selama beberapa minit .
Barulah di bilas cuci bersih.

Kandungan :
Virgin coconut oil, Rosehip oil , Peppermint oil,
Kaffirlime EO , Rosemary EO

✔Berkesan untuk memberi kelembutan dan kelembapan rambut .
✔Mengelakkan keguguran rambut
✔Sesuai untuk masalah kelemumur
✔Mengatasi masalah kegatalan kulit kepala.
✔Memberi haruman bauan Bunga Rose yang menyegarkan mengelakkan bauan hapak.
✔Sesuai untuk rambut nipis dan kering


kalau tanya aku lepas dah guna dan pakai set syampu dan perapi ini. aku pun nak suggest juga pada korang. Sebabnya memang best guna rambut aku makin lembut dan rambut gugur aku perasan makin kurang la. kulit kepala aku kering dan dah tak berminyak. Harap-harap nanti kelemumur pun cepatlah hilang :). Masa aku guna Waktu mandi hari itu, aku rasa sejuk dan segar je kulit kepala. kiranya memang best la guna. Korang try lah nanti. Di jamin tak rugi. Extra best untuk korang yang suka bauan dari Bunga Rose.

SABUN GELENGGANG DAN SABUN KOPI SCRUB SUZYHONEY HERBS

Selain dari Syampu dan Perapi Bunga Rose dari Suzyhoneyherbs ini. Suzyhoneyherbs juga ada mengeluarkan beberapa jenis sabun dengan kandungan dari bahan semulajadi.  Di antara sabun keluaran suzyhoney ialah Sabun Gelenggang dan Sabun Kopi Scrub. Aku sempat lah mencuba dua jenis sabun ini. Kegunaanya sangar baik untuk korang yang alami masalah kulit sensitif, gatal-gatal atau sesuai juga untuk yang selalu alami alahan pada kulit badan. Jom baca Kandungan dan Khasiat setiap sabun keluaran Suzyhoney Herbs ini.



Sabun Daun Gelenggang
Di Formulakan dengan Daun Pokok Gelenggang/Daun Senna yang secara semulajadi terkenal sebagai herba yang mujarab untuk segala jenis penyakit kulit dan sebagai perubatan merawat kulit secara tradisonal sejak zaman nenek moyang lagi.

Kandugan :
Vege Glycerin
Senna Leaf
Virgin Coconut Oil
Jojoba oil
Vit. E Oil
Argan Oil
Litsea Cubeba Essential Oil

Khasiat :
  • Anti Bakteria
  • Menghilangkan bau badan
  •  Ruam
  • Panau
  • Sakit Kulit
  • Resdung, Jerawat dan Parut.
  • Menanggalkan Daki
  •  Gatal-Gatal Kulit
  • Eczema
* Sesuai digunakan muka dan untuk badan untuk kanak-kanak /bayi dan orang dewasa



Sabun Kopi Scrub Homemade SuzyHoney

1)Menghaluskan kulit
2)Menghilangkan bau badan
3)Menghilangkan selulit
4)Menyegarkan tubuh dan menghilangkan penat dengan aroma bauan kopi
5)Melarutkan lemak dan membentuk tubuh
6)Menuetralkan kulit yang kering dan jadikan kulit glowing
7)Menghilangkan bekas jerawat, flek,dan noda hitam pada kulit
8) Mengangkat sel kulit mati & memperbaiki jaringan kulit yang rosak

Kandungannya:
Vegetable Glycerin Organic
Kopi Tenom
Chia seeds
Blue poppy seeds
Grapefruit essential oil
Avacado oil
Vitamin E

Ohh yaa, Bagi Anda berminat dengan sabun diatas? Jom dapatkan Sabun SuzyHoney Herbs di bawah ini 👇

Facebook: 


Selain itu, jika anda berminat untuk menjana income secara dropship atau ingin menjadi agen SuzyHoney Herbs, 

boleh terus WhatsApp: 
+60164229686




You Might Also Like

8 pesanan ditinggalkan

  1. Dah guna sabunnya memang best la... Kulit muka rasa lain dari biasa...

    ReplyDelete
  2. banyak buih tak? shampoo tu jenis cecair jernih ker mcm mana..

    ReplyDelete
  3. first !! packaging dia lawa n classic.. then banyak kelebihan. btol sungguh kita perempuan especially pakai tudung brjam jam kena titik berat sikit isu penjagaan rambut. xmoooo nanti belom tua rambut botak da hehe..

    ReplyDelete
  4. Produk berasaskan herba amat baik utk penjagaan harian kita

    ReplyDelete
  5. menarik produk ni. Memang susah nak dapat produk yang selamat dan semulajadi kan...

    ReplyDelete
  6. Best guna produk berasaskan herba dan natural ni. Bebas bahan kimia

    ReplyDelete
  7. kena dapatkan Syampu dan Perapi Bunga Rose ni..sebab rambut saya kering sangat

    ReplyDelete
  8. sabun kopi tu silap silap rasa nak telan je. hehe. terbaik 👍

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^