//]]>

REVIEW SHOWER FILTER H2O1 FROM KOREA

January 31, 2018


Hai morning! korang pernah tak dengar pasal SHOWER FILTER? ala Penapis air untuk pancuran di bilik air. Korang biasa dengar tak? BUKAN Penapis air yang selalu korang pasang untuk minum tu. ini penapis air untuk korang mandi. Haaaa bunyi macam bagus kan. Mesti  ada antara korang yang pernah dengar atau sedang  menggunakannya.

Jom aku nak kenalkan dekat korang dengan 
SHOWER FILTER H2O1 dari KOREA.


CROIRE merupakan sebuah syarikat yang di tubuhkan di Singapura . Coire telah melancarakan 3 jenama korea dan menjadi  pengedar sah kepada 3 produk tersebut iaitu produk  H201 Fragrance Vitamin C Shower Filter, Signatural and Renachris
Croiresg.com


❤️Bring The Most Hip Korean Brands To Your Door-step

"Croire” means “ trust” in French. It is a reflection of our goal when we set up this company - to build a trustworthy brand that brings the top-notch Korean products to the consumers in Singapore. We officially launched the e-commerce website in earlier 2017 with three Korean brands we loved, namely H201 Fragrance Vitamin C Shower Filter, Signatural and Renachris. 

Why Korean products? 

Korean pop culture has taken Asia by storm. Since then, anything labelled "Made in Korea" could stir a vast amount of interest.

APA ITU "SHOWER FILTER H2O1"?

Okay, Jom aku cerita serba sedikit pasal H2O1. Apa itu H2O1 ? korang boleh agak tak benda apa? H2O1 merupakan Penapis Pancuran Air yang mengandungi Vitamin.  kebiasaannya di gunakan di dalam Bilik Mandi atau Paip air di dalam rumah anda.  

H201 melambangkan dua atom hidrogen (H2) dan satu atom oksigen (O),korang mesti tahu kan formula kimia air. Jadi , Jenama ini memberi tumpuan kepada peningkatan dan penambahbaikan  fungsi asas air semasa penggunaan pancuran air di rumah dan pasti membuat ada merasa seperti berada di SPA , Menarik kan?


Home - H201 Shower Filter (Made In Korea)


H2O1 SHOWER FILTER 


  1. CHLORINE REMOVAL: Strong chlorine is used for disinfection in order to eliminate microorganisms in the water. Residual chlorine in the tap water will get through into our skin during shower. Constantly use of tap water containing chlorine may cause skin diseases.
  2. VITAMIN C: Vitamin C helps to even out your skin tone, shield skin from visible impact of pollution, significantly improving hydration to keep your skin looking younger. They all have potent antioxidant and anti-aging benefits that gradually diminishes the visible signs of aging.
  3. SNAIL SLIME: Snail mucus protects the skin from harmful UV rays and the external environment, gradually diminishes the signs of skin-aging such as blemishes,wrinkles,acne, marks, improves skin regeneration ability. 
  4. MILK POWDER: Milk powder will effectively remove old and dead skin without the skin irritation.
  5. AROMA THERAPY: The decent smell of H201 is developed by our best perfumer through tens of thousands of tests.It helps you to filter out all your stress.Fully use of shower-time to improve your life.
  6. FRAGRANCE: Four pleasant fragrance shower filter are available which  can fully help release stress and relax your body. 
  • Black Cherry Musk: the perfect mixture of  black cherry and musk fragrance.
  • Sweet Peach Grapefruit: the perfect mixture of real grape fruit and sweet peach fragrance.
  • Ylang Ylang Iris: Ylang Ylang scent drifting along with the morning dew and the warm aroma Iris.
  • Aqua Blue Lemon: Scent harmony of cool breeze and fresh blue lemon.


Home - H201 Shower Filter (Made In Korea)

This all-in-one filter provides you most romantic and nourishing shower experience.

1. Neutralising Chroline residual
2. Nourishing hair and skin​
3. Mild scrubbing effect
3. Zero skin irritation reaction
4. Fundamental moisturiser
5. Zero harmful substances
6. Enhance effects of your hair and skin products




Mula-mula aku tak faham lagi fungsinya, bila dah study sikit pasal H2O1 nie.  So, aku rasa memang best la kalau dapat pasang shower filter nie dekat rumah. mula-mula berangan jer..sekali impian menjadi kenyataan weh! memang betul-betul la dapat pasang shower filter H2O1 nie dekat rumah aku woww! gambar dekat atas nie la aku punya SHOWER FILTER H2O1 FROM KOREA  tu teruja..






CARA PASANG SHOWER FILTER H2O1

Dekat sini nanti aku share dengan korang Cara memasang penapis mandi H2O1 ini di rumah sangat mudah. Nanti aku tunjuk kan dekat korang ehh... Boleh je korang pasang sendiri dekat rumah tak payah nak upah-upah tukang bagai hehe :)

Tengok kat bawah ni yer

STEP 1 : Mudah sahaja hanya sambungkan H2O1 pada paip pancuran mandian di bilik air anda. Pastikan bahagian atas dan bawah sama seperti dalam gambar di bawah.



STEP 2: Pulas dan kemaskan shower filter  H2O1 untuk elakkan air lebihan atau bocor




STEP 3: okay , siap dan boleh digunakan 



selain di guankan di pancuran mandian bilik air . Shower Filter H2O1 ini juga boleh di gunakan di mana-mana paip yang bersesuaian di rumah anda untuk keselesaan dan kegunaan pancuran air yang menyegarkan. Boleh tahan sehingga 4-6 bulan penggunaan H2O1 ini.




REVIEW AKU:

YEAHHH aku dah pun siap pasang dan guna shower filter H2O1 dekat rumah aku. Bila dah pasang dan menggunakannya bebarapa hari nie, aku memang rasa la kelainnya selain bau yang menyegarkan. Kesegaran dan kandungan air dari pancuran yang lebih bersih dan nyam wehh! selain itu kandungan Vitamin C akan membantu memberikan kulit berseri dan lebih sihat. Shower Filter H2o1 untuk mandian yang menyegarkan serta Lebih baik daripada air biasa. Mudah untuk digunakan pancuran bilik mandi di rumah kita.

Shower Filter H2O1 ini mampu mengurangkan klorin dan logam keras dan mineral lain sebelum mereka keluar dari kepala pancuran. Sistem penapisan yang berkesan boleh memastikan bahawa rutin penjagaan kulit kita memenuhi potensi sepenuhnya dan anda pasti berpuas hati menggunakannya.





UNTUK MAKLUMAT LANJUT :





You Might Also Like

3 pesanan ditinggalkan

  1. Wow mandi pun bervitamin,nice teknologi...

    ReplyDelete
  2. fuh, penapis air rupanya.. ingat pasal produk kosmetik.. hehehe

    ReplyDelete
  3. woaaah air mandi pun ada kemajuan sekarang.. menariknya. paip biasa pun boleh memang bestla.. sbb rumah ceq xde shower canggih =D

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^