//]]>

PERTAMA KALI SHOPPING BAJU SEKOLAH ANAK

December 24, 2017



selamat berhujung minggu dan selamat bercuti
dah seminggu aku tak update blog
maafkan aku yang kesibukan melampau nie
last week aku kena attend meeting as Urusetia dekat melaka
makanya laptop dan pc di rumah ku tinggalkan -_- ( bukti i bussy..hahaha )
sebenarnya rasa bersalah la juga tak update blog kan
tapi apa kan daya..masa mencemburuiku
masa padat sangat nak update story dekat fb & ig pun aku tak sempat (bole gitew)

so, balik je dari melaka jumaat ari tu 
terus gie shopping baju sekolah kaisara
yeaaahhh anak dara i dah besar
next year dah nak masuk darjah satu
first time nak beli barangan persekolah anak rasa macam teruja sikit
rasa yang sama macam dulu-dulu bila cuti sekolah hampir abis
adehh.... anak nak masuk sekolah ke mak yang nak bersekolah nie??

Foto Farah Wahida.


memandangkan pengalaman pertama nak beli barang sekolah anak-anak
aku memula macam kekok sikit
kalau tanya en.husband dia ikut aku jer...kata MAK kan...
so, aku la yang kena decided Ayahnya nak keluarkan duit jer hahaha
ermm..nak beli baju sekolah yang macam mana yer...
ngam-ngam dengan badan ke...besar sikit ke?
kalau tudung nak ambik yang ada awning keras, 
ke nak ambik yang 2 lapis or yang selapis siap ada awing lembut tu?
so, untuk aku agak konfius sikit hahaha
susah juga nak decided dekat kedai tu
sebab aku pun macam tak yakin jer...lain sekolah kan lain dia punya rules
kang dah beli tetiba tak boleh pakai dah membazir pula

part beli beg pun sama juga..
ehh nak ambik yang besar ke? tapi kaisara nie kecik je orangnya
macam tak sesuai je nak galas beg besar-besar
nak ambil yang ada roda larat ke dia nak angkat nanti 
sebab ada longkang dekat depan kelas tahun 1 tu nanti 
(mak-mak memang gini ehh..macam-macam otak ligat berfikir hehehe )

TAPI akhirnya aku dah pun selesai juga membeli barangan persekolah kaisara
ada la sehelai dua baju kaisara yang aku kena alter
almaklumlah anak aku nie kecik je orangnya
nak cari baju yang sama saiz tu susah nak jumpa macam Maknya juga hihihi
makanya aku kena hantar tailor potong part-part yang labuh tu...

Foto Farah Wahida.

kaisara akan mula mendaftar tahun 1 pada 1 januari 2018 ni
nampak juga muka excited anak-anak..
rupanya macam nie la rasa menjadi ibu dan ayah yer..
berusaha keras mencari pakaian persekolahan yang baru untuk anak-anak
bila sekolah bakal di buka awal tahun..nanti
sesak la juga kedai-kedai yang aku terjah tu...

Doakan agar anak kita berjaya dalam pelajarannya kelak...

untuk kakak kaisara mama & papa sayangggg kakak..selamat menempuh alam persekolahan :)

k.bye !


You Might Also Like

6 pesanan ditinggalkan

  1. Kaisara masuk sekolah mana nanti?

    ReplyDelete
  2. Mak2 memang gitu byk yg dfikir sebelum beli..selamat bersekolah kaisara..

    ReplyDelete
  3. Ameen .. alahai nnt kita cenggini la perasaan hihi

    ReplyDelete
  4. anak saya yang ketiga tahun 2018 pun masuk tahun satu..

    anak teruja.

    bapanya dah kurang teruja sebab dua anak dah masuk menengah

    ReplyDelete
  5. rindu nak ke sekolah macam dulu lagi...

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^