//]]>

RESEPI SARDINE ROLL

August 21, 2017

SALAM..

KALAU HUJUNG-HUJUNG MINGGU 
korang tak tahu nak masak apa untuk minum petang
meh try resepi SARDINE ROLL by permata biru
heee...
(rajin kan aku main masak-masak hahaha)




kalau tak nak tunggu hujung minggu pun tak pe
balik je kerja terus masak
yang penting bahan-bahan semua dah ada dekat dapur korang

Sardine Roll nie pun  aku buat
weekday ari tu lepas balik dari kerja
anak-anak kecil aku nie
kalau ambik dekat sekolah je..
mesti ajak singgah kedai..hari-hari LAPAR 
lapar tu serupa macam tak makan kat sek pun ada
-_-

so, kalau mood rajin memang aku balik masak-masak untuk si kecil kaisara & kaliff
#mamarajinmasak
Hihi

Okay bahan-bahan semua pun dah ada jom kita buat sama-sama.hakak ajar u'oulss juga yer
follow step by step confirm jadi hehehe


Bahan-bahan
roti gardenia
sosej
sardin
( siap di masak.bagi pekat sikit )
serbuk roti( breadcrump )(optional)
telur 2 biji
secubit garam


1. Roll kan roti bagi penyek2 sikit


2. letakkan sardine atas roti tadi dan gulung membulat.. 

3. Celup roti tadi ke dalam telur kemudian golekkan atas serbuk roti  seperti di atas.



5.Okay macam nie lah rupa sardine roll korang nanti..ulang langkah 1- 4 sehingga abis roti yer . Akhir sekali goreng dalam kuali (api kecil)


6. Taraa..dah siap!!!

haaa..macam nie la rupa sardine roll aku.selalu aku memang beli je tapi bila dah buat sendiri lagi puas hati...sebab boleh letak sardine banyak-banyak baru sedap rasa sardine roll nie :)

Next nanti kita cuba buat sardine roll Cheese pula
mesti lagi sedappp hehe

SELAMAT MENCUBA 

**oh ya sosej tu aku selit sekali sebab kaisara & kaliff suka mkn roti sosej juga..
cara buat sama je macam sardine roll di atas.korang cuma tukar bahan sahaja tau ..
k.bye!

You Might Also Like

2 pesanan ditinggalkan

  1. selalu beli je kat pasar hahahaha... senang buat tapi kalau makan sorang.. mcm bazir lak kan

    ReplyDelete

tinggalkan komen anda di sini ^O^